Igår visade jag film på bion jag är engagerad i. Det var senaste Bondfilmen “Skyfall” som visades och naturligtvis, arbetsskadad jag jag är, kunde jag inte låta bli att lägga märke till och analysera två av de kvinnliga karaktärernas smycken.

Bérénice Lim Marlohe som bondbruden Sévérine
Hon är mörk och mystisk, ung, vacker och samtidigt lite farlig.
Svarta diamanter är det självklara valet för en sådan exotisk skönhet. Hennes smycken är dessutom ett perfekt komplement till den avancerade och utmanande klänningen. Enkelt och raffinerat.

Judi Dench som M
Judi är mogen, lugn, stilig och säker och bär pärlor i olika utförenden genom hela filmen. Det passar hennes gråa hår och är ruskigt stilsäkert. Inget som sticker ut men ändå kvinnligt och klädsamt. Det passar också hennes rollkaraktär perfekt. Hård men skör med ett sobert lyster och elegans.En ljuvare och ljusare Judi gjorde reklam för filmen på röda mattan i ett iögonfallande halsband med matchande örhängen.
Lägg märke till den ungdomliga och tuffa glittertatueringen i nacken. Lekfullt och busigt!
Jag minns glittertatueringarna från ett tiotal år tillbaka.
Är det en ny trend måntro?