Ett av våra första besök var hos Birgitta Frisk och Ädla Stenar.

Jenny gick igenom sortimentet och hittade alldeles för många fina rådiamanter som hon ville ha. Det blev en chocolate brown diamant. Tydligen är amerikanarna galna i just den tonen, vilket höjer priset trots att det inte är den “finaste” färgen.

Jag köpte ett par rosa, sötvattenspärlor i droppform. Dessa ska bli en present till mamma. Hon har ju redan vita och mörkgrå, men ja… rosa passar nog mamma.

Det är de pärlorna som ligger på kartorna längst in i montern. Lovely!

Ädla Stenar hade också några makalösa slipade stenar. Riktiga konstverk. Det är karvade och specialslipade underverk som gnistrar på ett alldeles speciellt sätt.
Det är jättekul att se att trenden så smått börjar anammas. Vi är ju lite efter resten av Europa i smyckesväg, för där såg jag dessa stenar redan för 8 år sedan.

Denna sten kommer inte från Birgitta men är ett bra exempel på vad jag menar med karvad.

Jag drömde även om ett stort bergkristallcollier. Tittade på det redan förra året och jag vet inte vad som hindrade mig nu. Kanske att det är så tungt. Det väger verkligen multum.

Hos Torben Skov köpte jag ett par förtjusade saltvattenspärlor. Mörka tahitipärlor är verkligen en svaghet hos mig. Dessa matchade min pärla från förra året perfekt och tanken är att dessa ska bli ett par örhängen i samma stil som hänget.

Nästa år kanske vi bryter trenden. Jag köper en rådiamant och Jenny en pärla 🙂